Doğal tereyağımız, doğal süt kremasından yapılıyor. Fakat marketlerden ulaşabileceklerinizin aksine olarak bu yağın süt kreması, süt çiftliklerinde yaz-kış kapalı besi sistemi ile beslenen ineklerden değil; köylerimizin ormanlarında güdülen hayvanların sütlerinden elde ediliyor. Her gün köylerden hane hane 5’er 10’ar litre toplanan sütler, aynı gün kremaya dönüştürülüyor. Ve o krema dağlarımızın kaynak suları ile yıkanıp doğal tereyağı elde ediliyor.
Tereyağı, yemek kültürümüzde müstesna yer edinmiş. Bazen kahvaltıda ekmeğin üstünde reçele yatak olan, bazen pilavda pirinçten rol çalan, bazen mantıya “cıss” yapan, bazen iskenderin aklını alan lezzet. Şiirlere konu olan, saray mutfağında da çiftçinin azığında da yer bulan kendi başıyla yemek geleneğinin olmazsa olmazı olan şaheser.
Şimdi heybeheybe.com.tr kalitesi ile haftalık sınırlı stoklarla sizlerle..